fbpx

Playlistul tău cere a fi suplinit? Nu rata cele mai așteptate albume din luna iunie

Pentru toți melomanii, ritualul de suplinire a playlistului este unul destul de important, mai ales dacă muzica de calitate reprezintă o prioritate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anume din acest motiv, te îndemnăm să nu ratezi cele mai așteptate albume, ale celor mai renumiți cântăreți și DJ din lume, care au apărut în luna iunie sau urmează a fi lansate în curând.

TIM, Avicii (6 iunie)

După moartea sa prematură, în aprilie 2018, familia lui Avicii lansează albumul la care artistul lucra la acel moment. Muzica pentru album a fost în mare parte finalizată, însă Avicii a lăsat în urmă și înregistrări demo, note, texte și e-mailuri, în care a subliniat cum și-a dorit albumul să sune. TIM include single-urile SOS (featuring Aloe Blacc) și Tough Love , precum și contribuțiile lui Chris Martin de la Coldplay. Câștigurile nete din vânzările albumelor vor fi transmise Fundației Tim Bergling – organizația nonprofit înființată în numele său – care lucrează pentru prevenirea bolilor mintale și a sinuciderii.

A Different Kind of Human, Aurora (7 iunie)

Cel de-al treilea album al starului norvegian de synthpop, al cărui audiență a crescut în SUA, după ce Billie Eilish a salutat videoclipul Aurorei pentru Runaway ca una dintre principalele sale inspirații pentru a intra în lumea muzicii. Potrivit cântăreței, albumul a fost înregistrat într-un spațiu mai lo-fi decât înainte și se concentrează asupra problemelor cu „buton roșu” precum criza ecologică. Single-ul „The Seed” este bazat pe un proverb nativ american „nu poți mânca bani, oh nu” și avertizează asupra modurilor toxice cu care tratăm natura. „Oamenii spun: trăiește de parcă nu ți-ar păsa, însă mie îmi place să-mi pese”, spune ea.

Doom Days, Bastille (14 iunie)

Cel de-al treilea album mult așteptat prezintă trupa din Londra în proces de explorare a unei idei de „casă de petrecere apocaliptică”. Trupa spune că turneul lor re-orchestrat anul trecut i-a încurajat să-și extindă dimensiunile sunetului. Primul single „Joy” are coruri evanghelice, iar în ceea ce privește piesa de titlu, Dan Smith, basistul Bastille, spune: „Am vrut sa fie direct și să vorbim despre încercarea de a găsi un escapism din anxietatea noastră modernă – dependența de telefoane, dependența de pornografie, negarea schimbărilor climatice și altele”.

Western Stars, Bruce Springsteen (14 iunie)

Primul album de studio al lui Boss în cinci ani reprezintă un efort solo, pe care Springsteen îl declară inspirat de muzica populară din California de Sud din anii ’60 și ’70. La început, sunetul pare a fi aproape dezorientat, dar mai lustruit. Primul single, „Hello Sunshine” , are ecouri ale lui All’s Talkin și Wichita Lineman. 

Madame X, Madonna (14 iunie)

A fost greu să eviți anticiparea frământată în jurul celui de-al 14-lea album al Reginei muzicii Pop, care a apărut de la Instagram, până la Eurovision. Sub noua persona a Doamnei X, noul album conține 15 melodii inspirate din timpul pe care Madonna l-a petrecut la Lisabona, Portugalia. Poți asculta atât cântece în engleză, cât și în portugheză sau spaniolă. Madonna a lansat deja single-ul de rol principal „Medellín” , care prezintă reggaeton-ul columbian Maluma, Future.

False Alarm, Two Door Cinema Club (14 iunie)

Trupa din Irlanda de Nord este, probabil, cunoscută prin stilul său rock indie electropop, însă al patrulea album promite să schimbe acest lucru. Pentru început, trupa apare pentru prima dată pe imaginea frontală a albumului, iar tematica pieselor reflectă sentimentul colectiv al oamenilor cu experiență de anxietate ușoară, într-o lume de notificări telefonice nesfârșite și titluri de știri înfricoșătoare.

Originals, Prince (21 iunie)

Troy Carter și Jay-Z au pregătit un set de 15 piese care nu au fost scoase anterior din „safeul” lui Prince. Selecția provine din înregistrări pe care Prince le-a făcut pentru sine și pentru alții între 1981 și 1991, inclusiv Sheila E’s The Glamorous Life, Manic Monday Bangle și Kenny Rogers ‘You’re My Love. Albumul finalizează cu versiunea originală a piesei „Nothing Compares 2 U”. Cântecele originale vor fi difuzate exclusiv pe platforma Jay-Z, pe 7 iunie, cu o completare mai vastă pe 19 iulie.

Late Night Feelings, Mark Ronson (21 iunie)

Știți deja șocul pe care l-a stârnit Miley Cyrus cu „Nothing Breaks Like A Heart”, însă întregul set de „trădători de la Ronson” va apărea la sfârșit de iunie. Pe lângă piesa de teatru Lykke Li și „Find U Next” cu Camila Cabello, albumul îi include și pe King Princess, YEBBA și Alicia Keys.  

Help Us Stanger, The Raconteurs (21 iunie)

Dacă muzica de chitară iese din modă, atunci The Raconteurs sunt aici pentru a oferi o privire asupra trecutului său glorios. Supergrupul, alaturi de Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence si Patrick Keeler, si-au unit forțele pentru a-și lansa primul album după mai mult de un deceniu – ceea ce ei numesc „albumul rock’n’roll pe care l-ați așteptat”. 

A Bath Full Of Ecstasy, Hot Chip (21 iunie)

Trupa EDM din Anglia spune că acesta este primul lor album realizat cu colaboratori externi, în efortul de a scoate în evidență sunetele lor electro-sintetice. Acest lucru nu sugerează neapărat o revigorare radicală, întrucât single-ul „Hungry Child” aduce o adiere melancolică a euforiei electropop din anii ’80.

Articole asemănătoare

Back to top button