fbpx

Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit în Penitenciarul nr.13. Avocat: „Medicul ne ignoră”

Veaceslav Platon, care se află în detenție în Penitenciarul nr. 13, ar fi fost înjunghiat noaptea trecută cu un cuțit. Cel puțin asta susține avocatul său, Alexandru Botnariuc, care spune că informația a fost primită de către rudele omului de afaceri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atât Botnariuc, cât și ceilalți avocați ai lui Platon s-au deplasat astăzi la penitenciar pentru a afla dacă este adevărată noutatea, însă accesul la clientul lor le-ar fi fost interzis.

„Noaptea asta, rudele lui Veaceslav Platon au primit informaţia precum că el ar fi fost înjunghiat cu cuţitul de două ori. Trebuie de verificat informaţia dată şi, posibil că în legătură cu aceasta, nu avem acces. Ascund crima, iar noi nu putem verifica.

Fiind în incinta Penitenciarului, a ieşit un medic al instituției pentru a primi medicamente de la o persoană. Colegul meu l-a întrebat pe acesta dacă Platon este în viaţă, care e starea de sănătate și când ultima dată l-a văzut. Medicul ne ignoră, nu răspunde nici da, nici nu. Tăcere absolută”, a spus Alexandru Botnariuc pentru Jurnal TV.

De menționat că Alexandru Sîrghi, colegul de celulă al lui Platon, a trimis o scrisoare procurorului general, prin care a informat că cineva i-ar fi propus să-l ucidă pe afacerist în schimbul libertății sale. Totodată, el a mai menționat că, în acest context, complici ar fi fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu.

Amintim că Veaceslav Platon a fost închis pentru 18 ani de închisoare, în aprilie 2017, fiind judecat pentru escrocherie și spălare de bani.

Articole asemănătoare

Back to top button