fbpx

Plănuiți călătorii mai lungi cu mașina? Cinci din cele mai bune aplicații recomandate

În căutarea soluțiilor ideale pentru călătoriile de vară, o serie de aplicații devin indispensabile, oferind ghidaj și informații utile, chiar și atunci când nu ai conexiune la internet. Una dintre ele este Google Maps, cunoscută pentru funcția sa de navigație, dar puțini știu că oferă și posibilitatea de a descărca hărți offline.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, indiferent dacă traversezi țări precum Serbia sau Turcia, și eviți costurile mari de roaming, poți salva porțiuni de hartă pentru a le utiliza ulterior, fără conexiune la internet, transmite stirileprotv.ro.

Și în acest moment putem să selectăm o porțiune din hartă, pentru ca ea să-mi fie descărcată și s-o folosim atunci când nu avem internet.

O altă aplicație este Sygic, care poate fi folosită și gratuit.

La fel, hărțile pot fi descărcate offline, însă există și o variantă cu bani. Costă 100 lei pe an, adică mai puțin de 10 lei pe lună pentru trafic în timp real și actualizări de hartă la fiecare lună, plus puncte de interes, care sunt foarte utile.

Pe Sygic mai aveți și câteva funcții interesante. De exemplu, aplicația poate să transforme telefonul în cameră de bord, avem și real time avigation. Se folosește de camera telefonului pentru navigare cu realitate augmentată, adică îți spune, de exemplu, cu ajutorul unor săgeți, care este strada pe care trebuie să faci dreapta sau stânga – sau cum să ieși din sensul giratoriu, ca să nu te rătăcești.

O altă aplicație foarte utilă, care vine de la stat, e-Tarife. Este o aplicație în care putem să introducem automobilul nostru cu toate datele de identificare și putem să verificăm, de exemplu, dacă rovinieta mai este valabilă.

Cu ocazia asta puteți cumpăra o altă rovinietă direct din aplicație sau puteți achita inclusiv trecerile de pod, tot din aplicație.

Și că tot vorbeam de documente, există o aplicație gratuită care se numește CarHome și – de exemplu – în ea putem să introducem toate datele, toate documentele pe care le avem pentru rovinietă, pentru asigurare, inclusiv să urcăm documentele și în cazul în care le uităm acasă să le putem folosi.

O altă aplicație se numește Fuelio, este făcută tot de Sygic și îți arată toate benzinăriile care sunt în zonă. Dacă sunteți pe undeva prin Europa și nu știți la ce a benzinărie să vă opriți, aveți în aplicație toate benzinăriile cu prețuri actualizate în timp real.

De asemenea, puteți face și un jurnal al kilometrajului cu toate plinurile pe care le-ați făcut, cu grafice de costuri lunare, cât ați dat pe combustibil, cât a consumat mașina, dacă ați condus mai eficient ș.a.m.d.

Articole asemănătoare

Back to top button