fbpx

Petiție! Mai mulți angajați de la grădinițe cer dotarea cu laptopuri și achitarea orelor suplimentare de muncă

Cadre didactice de la grădinițe au lansat o petiție online prin care cer condiții corespunzătoare de muncă. Angajații solicită dotarea instituțiilor cu laptopuri, table interactive și alte obiecte; achitarea orelor suplimentare de muncă, dar și alte măsuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi apreciem eforturile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și a Direcțiilor Teritoriale Educație, Tineret și Sport, în elaborarea actelor normative de organizare a activității instituțiilor de învățământ, alocarea resurselor financiare suplimentare, dar criticăm atenția selectivă a autorităților acordată Instituțiilor de Educație Timpurie și cerem în mod insistent de a ni se crea condiții de muncă corespunzătoare cu cerințele stabilite de autorități”, se arată în mesajul petiției.

Așadar, cadrele didactice cer:

  • Asigurarea instituțiilor cu laptopuri, table interactive, printer, conexiune la internet din bugetul statutului pentru toate instituțiile de învațământ.

„Procesul educativ trebuie să evolueze! Dotarea cu calculatoare va simplifica și munca educatorului, scutindu-l din a completa zeci de foi și proiectări zilnice”.

  • Asumarea cheltuielilor de către stat în instituțiile publice de educație, pentru a nu fi puși în situație „de a cerși de la părinți”.

„Autoritățile ne dotează cu detergenți, dar nu și cu căldări, mopuri. Centrele de interes trebuie dotate cu diverse materiale, jocuri, astfel încât să ajungă tuturor copiilor”.

  • Dotarea instituțiilor cu echipamente de protecție în perioada de activitate post-COVID-19.

„Am fost dotați cu două măști protective reutilizabile pentru toată perioada post-COVID-19 și câte o pereche de mănuși per săptămână… De ce nu toate grupele dispun de covorașe pentru dezinfectarea încălțămintei? De ce acel lipici sau stikere pentru marcarea distanței fizice am fost nevoite să-l procurăm tot noi? De ce se cere să fie dotată grupa cu suport pentru șervețele de mâini la baie și căldare cu pedală, dacă statul nu ne-a dotat cu așa ceva?”.

  • Revizuirea orarului de muncă a cadrelor didactice.

„Ați luat decizii fără a vă gândi la faptul că acel cadru didactic tot are copii de vărstă preșcolară/școlară mică pe care tot trebuie dimineața să reuseasca să-l duca la instituție, și să-l ia la finele zilei. Ținând cont că acum sosirea/plecarea la instituțiile de învățământ se face conform unui grafic stabilit de educator/profesor, noi suntem puși în aceeași situație ca și restul părinților”.

  • Achitarea orelor de lucru suplimentare care sunt folosite pentru activitatea online.

„În perioada post-COVID-19, fiecare grupă din gradiniță este frecventată de 10-12 copii, ceilalți sunt acasă. Noi trebuie să realizăm activitatea cu cei prezenți în instituție – șapte ore zilnic, iar pentru a nu încălca Dreptul la Educație celorlalți copii, suntem puși în situația de a realiza activități online”.

Pentru a citi tot textul petiției sau/și pentru a o semna – accesați linkul acesteia.

Articole asemănătoare

Back to top button