fbpx

Peste jumătate din infectările cu noua variantă Omicron din Anglia sunt la vaccinații cu schema completă

Mai mult de jumătate din infectările cu varianta Omicron din Anglia au fost confirmate la persoane complet vaccinate, au anunțat autoritățile britanice, care afirmă că există deja răspândire comunitară cu noua tulpină, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vineri, numărul cazurilor de infectare cu noua varianta a crescut brusc în Anglia, după ce au fost confirmate 75 de noi infectări. În total, 104 cazuri cu noua variantă virală au fost detectate până acum în Anglia, și 134 pe teritoriul întregului Regat Unit.

Nu toți cei care au fost testați pozitiv cu Omicron au istoric de călătorie, ceea ce a determinat autoritățile sanitare să tragă concluzia că este vorba despre o răspândire comunitară cu noua tulpină.

Potrivit autorităților sanitare britanice, peste jumătate din cazurile detectate cu Omicron sunt la persoane dublu vaccinate, iar infectarea a survenit la peste două săptămâni de la administrarea rapelului – perioada luată în considerare ca necesară pentru declanșarea răspunsului imun optim.

Până acum, noua variantă nu a produs niciun deces iar niciuna dintre aceste persoane nu a avut nevoie de spitalizare, însă Autoritatea pentru Sănătate (UKHSA) avertizează că este încă prea devreme să concluzionăm că Omicron generează o boală cu simptome ușoare, fiindcă e o tulpină prea nouă apărută.

Cu toate acestea, autoritățile britanice au lansat o alertă „cod roșu” privind abilitatea teoretică a noii variante virale – având peste 30 de mutații, aceasta are mari șanse să fenteze anticorpii căpătați atât prin boală, cât și prin vaccinare. Totodată, specialiștii se tem că noua tulpină ar putea reduce eficacitatea tratamentului cu anticorpi monoclonali folosit pentru bolnavii COVID.

Articole asemănătoare

Back to top button