fbpx

Peste 600.000 de persoane cu venituri mai mici de 2000 de lei pe lună ar putea primi câte 600 de lei înainte de Paște

Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, proiectul care prevede alocarea unui ajutor unic de 600 de lei, acordat de Paşte, persoanelor care beneficiază de pensii și alocații sociale de stat, dar a căror venituri sunt mai mici de 2000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De suport unic vor beneficia persoanele care primesc pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați, pensii ale militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, precum și beneficiarii de alte alocații sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 aprilie 2019.

Potrivit estimărilor, peste 600.000 de persoane vor beneficia de acest suport unic.

Achitarea ajutorului de 600 de lei va fi efectuată de Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale. Cheltuielile de implementare a legii vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua.

Articole asemănătoare

Back to top button