fbpx

Peste 3800 de cazuri suspecte de violență asupra copilului, în primul semestru al acestui an de studii

Ministerul Educației și Cercetării a publicat datele generalizate (pentru primul semestru al anului de studii) privind cazurile raportate de violență asupra copilului. Astfel, în primul semestru al anului de studii 2023-2024 angajații din sistemul educațional au raportat 3821 de cazuri suspecte de violență asupra copilului, care au avut loc în familie, în școală, în stradă sau în alte locuri din comunitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cele mai multe cazuri, țintă a violenței au fost băieții – 2701 de cazuri, în alte 1120 de cazuri au fost afectate fetele. Raportat la tipul de abuz, au fost sesizate 1657 de situații de violență fizică, alte 782 – violență emoțională, 488 de cazuri de bullying, iar 858 – situații de neglijare.

Potrivit comunicatului, în anul 2024 MEC își propune consolidarea rețelei naționale de formatori anti-bullying, în acest scop urmând să fie instruiți 40 de formatori naționali și 1000 de cadre didactice. D

e asemenea, va fi desfășurată o amplă campanie de informare în rândul elevilor și a părinților cu privire la prevenirea bullying-ului și vor fi operate mai multe modificări la Codul Educației, încât și cadrele didactice să fie mai protejate în instituțiile de învățământ, mai anunță instituția.

Articole asemănătoare

Back to top button