fbpx

Peste 100 de pacienți sunt deja în stare gravă, iar șapte – intubați. Cum se simt moldovenii infectați cu virusul COVID-19?

Șapte persoane din Moldova, infectate cu noul coronavirus, sunt intubate. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în briefingul de dimineață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrei Viorica Dumbrăveanu, numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 în țara noastră rămâne a fi, în această dimineață de 8 aprilie, de 1056. Din acest număr, 43 de persoane au fost tratate, iar 24 au decedat.

Tot din acest total, doar 114 cazuri sunt de import, pe când cele cu transmitere locală a ajuns la 942. Până în momentul actual, au fost investigate 5108 persoane în condiții de laborator, pe bază de proble clasice, fiind vorba de laboratoarele de stat, cât și cele private.

Ministra a informat că, la ora actuală, șapte moldoveni sunt intubați, conectați la aparatele de respirație artificială: patru dintre aceștia sunt la Spitalul Republican, iar trei – la Institutul de Medicină Urgentă. Totodată, 114 sunt în stare gravă, 328 – în stare de gravitate medie, iar restul – în stare satisfăcătoare.

Articole asemănătoare

Back to top button