fbpx

Pericolul uriaş din carnea de porc. Cum îţi dai seama dacă e bună de mâncat sau nu

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, însă românii au început să cumpere carne de porc în urmă cu mai bine de o lună. Majoritatea au cumpărat cantități mari de carne de porc, fără să se gândească însă la pericolul care îi pândește. În această perioadă sunt descoperite și multe cazuri de trichineloză la om. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Carnea de porc poate conține trichineloză

În perioada sărbătorilor de iarnă, există riscul îmbolnăvirii cu Trichinella, pentru că atunci se consumă cel mai mult carne de porc. De regulă, trichineloza la om apare acum când, în mod tradiţional, se sacrifică mulţi porci crescuţi în gospodării.

Infecția cu paraziții care produc trichineloză poate fi tratată medicamentos, însă există și cazuri mai grave, în care oamenii ajung la medic. Este important să previi această boală, deși multe persoane nu conștientizează lucrul acesta și aleg să cumpere carne de porc mai ieftină de la țăranii care își sacrifică porcul în gospodării, scrie Playtech.

Pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză, medicii ne sfătuiesc să ducem carnea de porc la analize, pentru a fi testată prin examen trichineloscopic.

Cum se manifestă trichineloza la om

Primele simptome pot apărea la 1-2 zile de la infecție și constau în dureri abdominale. Alte simptome se pot activa în organism la 2-8 săptămâni de la îmbolnăvire. Simptome inițiale pot fi diaree, oboseală, greață și dureri abdominale.

Situația se poate înrăutăți atunci când numărul de paraziți este mare și, uneori, se agravează o dată ce parazitul călătorește prin corp.

Trichineloza apare dacă nu gătim suficient carnea de porc sau dacă consumul de carne nu a fost supusă analizelor obligatorii pentru comercializare. De regulă, cele mai multe cazuri de trichineloză apar mai des în zonele rurale.

Articole asemănătoare

Back to top button