fbpx

audio, update | Percheziții la Aeroportul Chișinău: CNA cercetează șapte inspectori vamali și persoane fizice pentru acțiuni de corupție

(update) Șapte inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Chișinău și persoane fizice, cercetate de CNA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit probatoriului administrat, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În această dimineață, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor – vameși și persoane fizice.

La moment, 3 inspectori vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate. Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău. De asemenea, Serviciul Vamal a acordat suport în documentarea cazului.

Amintim că Centrul Național Anticorupție a declanșat, în această dimineață, o serie de percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportul Chișinău. Informația a fost confirmată de către Purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Perchezițiile au fost efectuate fără a perturba activitatea normală a Aeroportului, a menționat sursa.

Articole asemănătoare

Back to top button