fbpx

Patru medici din Chișinău vor fi judecați pentru malpraxis după ce un bebeluș a murit a doua zi de la naștere

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată cauza penală în care sunt învinuiți patru medici obstetricieni-ginecologi ai IMSP Spitalul clinic municipal „Gheorghe Paladi”. Aceștia sunt acuzați de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, ceea ce a dus la decesul unui pacient, anunță Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform rechizitoriului, prima inculpată, la data de 13 aprilie 2021, a fost apelată și informată de o gravidă despre apariția semnelor de naștere. La indicația ei, pacienta a fost internată în aceeași zi, cu diagnosticul de sarcină la 36 de săptămâni și ruperea prenatală prematură a membranelor amniotice. Pacienta a fost examinată inițial de a doua inculpată.

Potrivit sursei, prima inculpată s-a prezentat la spital, unde, inclusiv împreună cu a treia inculpată, fiind responsabile de acordarea asistenței medicale, adoptarea și reevaluarea planului de conduită reieșind din situațiile obstetricale în timpul nașterii, fără a manifesta diligența necesară față de obligațiile profesionale, nu au asigurat managementul uterin adecvat. Urmare a analgeziei epidurale, nu au monitorizat corespunzător pacienta, luând decizia, împreună cu a patra inculpată de a aplica ventuza obstetricală, în pofida necesității de a efectua operația cezariană.

Toate cele patru inculpate pledează nevinovate.

Conform legislației în vigoare, infracțiunea incriminată se pedepsește cu închisoare de până la 3 ani, cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe o perioadă de la 2 la 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button