fbpx

Moldovenii ar putea ieși la referendum pe 20 octombrie. La ce întrebare vor răspunde

Referendumul privind aderarea la UE ar putea avea loc pe 20 octombrie. Deputații PAS au depus marți, 9 aprilie, o sesizare la Curtea Constituțională, prin care propune inițierea referendumului republican de revizuire a Constituției. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, moldovenii ar urma să răspundă la întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

„Astăzi este o zi cu semnificație simbolică deosebită – demararea propriu-zisă a inițierii referendumului constituțional de modificare a Constituției. Următoarea etapă va viza eliberarea avizului de către Curtea Constituțională. Apoi vom fi responsabili de prezentarea în adresa Parlamentului a proiectului de hotărâre care trebuie să conțină stabilirea datei referendumului constituțional, cât și întrebarea care va fi adresată cetățenilor Republicii Moldova – „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?””, a explicat deputata Veronica Roșca.

Prin modificarea Constituției se dorește confirmarea identității europene a poporului Republicii Moldova și declararea integrării în Uniunea Europeană drept obiectiv strategic al Republicii Moldova. Astfel, se propune completarea preambulului Constituției Republicii Moldova cu două alineate noi.

Totodată, se propune completarea Constituției cu un nou titlu, Titlul V1 – integrarea în Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button