fbpx

Parlamentul a reintrodus „al 13-lea salariu” pentru bugetari și a majorat unele lefuri, inclusiv pentru funcționarii publici

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect care prevede modificarea legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. Potrivit prevederilor, urmează a fi reintrodus premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază, modul de acordare urmând să fie stabilit de Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul prevede și sporuri lunare de până la 1100 de lei pentru titlul științific și științifico-didactic. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de până la 250 de lei.

Potrivit proiectului, salariile dădacelor, asistenților educatorilor, bibliotecarilor și muzeografilor se vor majora. Totodată, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învățători și profesori.

Se vor majora și salariile pentru persoanele cu funcții de demnitate publică din autoritățile publice locale cu o populație sub 20.000 de locuitori.

Personalul unităților bugetare din stânga Nistrului, din satul Varnița, raionul Anenii Noi, satele Copanca și Hagimus, raionul Căușeni, din municipiul Bender, precum și din cadrul subdiviziunilor din raionul Dubăsari ale Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de salalariu majorat cu patru clase de salarizare succesive.

Deputații vor reveni, în regim de lucru, în anul 2020, la revizuirea și altor clase de salarizare care necesită reexaminare prioritară, inclusiv pentru angajați antrenați în procesele tehnologice la Centrul național de transfuzie a sângelui.

Proiectul presupune costuri financiare estimate la peste 373 de milioane de lei în calcul anual. Cheltuielele sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pe anul 2020 și pe termen mediu 2021 – 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button