fbpx

Panglici negre, flori și marș solemn pe 26 aprilie. Victimele catastrofei de la Cernobîl vor fi comemorate la Chișinău

În fiecare an, la data de 26 aprilie este marcată Ziua comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl. În 2019 se împlinesc 33 de ani de la producerea celui mai grav accident nuclear în istorie, iar, în acest context, cabinetul de miniştri a aprobat planul manifestației care se va desfășura la finele lunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta va cuprinde o serie de acțiuni organizate atât în municipiul Chişinău, cât şi în localitățile ţării. În capitală, ziua va începe cu Marșul Memoriei, depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi un miting de comemorare la Memorialul victimelor catastrofei de la Cernobîl.

Pe 26 aprilie vor fi organizate și mese de pomenire și întâlniri cu participanții la lichidarea avariei.

Tinerii sunt încurajați să participe la activități de voluntariat pentru îngrijirea monumentelor și a mormintelor celor decedați în urma catastrofei.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, familiile victimelor acțiunilor de lichidare a efectelor avariei vor primi în continuare ajutor material și asistență medicală necesară.

Pe parcursul acestui an vor fi edificate monumente în memoria participanților și va fi editată o carte despre eroismul acestora.

În prezent, în Republica Moldova locuiesc peste 2000 de persoane care s-au implicat pentru a lichida consecințele celui mai dezastruos accident nuclear din istorie.

Articole asemănătoare

Back to top button