fbpx

Pacienții cu boli terminale vor putea beneficia de îngrijiri gratuite la Centrul Speranței Chișinău

Hospices of Hope Moldova a inaugurat joi, 25 mai, Centrul de zi „Centrul Speranței Chișinău”, marcând un moment important în îmbunătățirea calității vieții pacienților ce suferă de boli limitatoare de viață, ameliorarea stării lor fizice prin atenuarea durerii și ameliorarea stării psiho-emoționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Centrul de zi are ca misiune oferirea de îngrijire paliativă de calitate și confort pacienților cu boli terminale și familiilor acestora. Centrul Speranței Chișinău va juca un rol esențial în ameliorarea calității vieții persoanelor aflate în suferință, prin furnizarea de servicii specializate oferite de medici, asistenți medicali și sociali, fizioterapeuți și psihologi. În plus, sprijinul organizației este disponibil și pentru familiile pacienților aflați la evidență, precum și pentru refugiații din Ucraina.

„Deschiderea Centrului de zi Speranța din Chișinău reprezintă o nouă etapă de dezvoltare a organizației. Suntem dedicați să oferim servicii de îngrijire paliativă pacienților noștri și să sprijinim familiile acestora în momentele dificile. Centrul de zi este un loc de speranță și susținere pentru toți cei care au nevoie de îngrijire paliativă.”, a declarat Veronica Dragnev-Sacara, directoarea Hospices of Hope Moldova.

„Vă asigurăm de susținerea noastră necondiționată în misiunea voastră de a oferi servicii care aduc un enorm sprijin sistemului medical și ușurează viața în spitale, menținând pacienții în tratamente și oferindu-le și alte servicii atât de necesare pentru ei. Este crucial să depunem eforturi pentru a aduce cât mai mulți oameni care se confruntă cu boli grave în „Centrul Speranței Chișinău”, deoarece aici este un loc în care se regăsește viața, mișcarea și speranța. Ministerul Sănătății vă va susține în continuare și vă încurajează să continuați această importantă inițiativă în beneficiul comunității”, a menționat Ala Nemerenco, Ministra Sănătății a Republicii Moldova.

Evenimentul de deschidere a servit drept o oportunitate de a atrage atenția asupra nevoilor speciale ale pacienților aflați în îngrijire paliativă și de a mobiliza sprijinul comunității în colectarea fondurilor necesare pentru a asigura servicii gratuite de calitate prin intermediul Centrului de zi „Centrul Speranței Chișinău”. Participanții au fost informați cu privire la proiectele actuale și viitoare ale Hospices of Hope Moldova și despre modul în care donațiile și implicarea activă pot aduce o schimbare semnificativă în viețile celor aflați în suferință.

Articole asemănătoare

Back to top button