fbpx

Opt cazuri noi de rujeolă, înregistrate într-o familie din capitală. Bolnavii au fost diagnosticați la întoarcerea din România

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a informat că încă opt cazuri de rujeolă au fost înregistrate într-o singură familie din capitală. Bolnavii au fost diagnosticați la întoarcerea din Craiova, România, iar copiii nu au fost vaccinați împotriva infecției virale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a mai declarat că alte două cazuri suspecte de rujeolă, care sunt acum investigate, au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi, dar şi la un matur din municipiul Chişinău. Acesta a fost diagnosticat la întoarcerea din Dubai, unde a participat în cadrul unor competiții sportive.

Potrivit ANSP, în Republica Moldova, numărul cazurilor de rujeolă a ajuns la 357, dintre care 341 înregistrate în 2018. Cea mai mare creștere a avut loc în luna august a anului trecut, fiind confirmate 239 de cazuri.

Menționăm că rujeola este o maladie foarte contagioasă care se răspândește rapid. Conform medicilor epidemiologi, primul semn al infecţiei este febra înaltă, care durează 1-7 zile, iar erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de când începe febra. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă, transmite moldpres.md.

Articole asemănătoare

Back to top button