fbpx

„Opriți această batjocură, eliberați cetățenii din captivitate electorală”. Candu îi cere lui Dodon să permită aducerea piloților acasă

Aducerea acasă a celor doi piloți moldoveni, eliberați din prizonierat în Afganistan, a stârnit contradicții între reprezentanții MAEIE și Igor Dodon. Acum și Andrian Candu s-a adresat președintelui, rugându-l să nu mai profite de această situație pentru a-și atribui rolul de erou și să pună capăt acestei tragedii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În discuțiile avute cu oficialii de la Moscova, reprezentanții MAEIE au aflat că cei doi cetățeni moldoveni au fost transferați în custodia unei organizații non-guvernamentale. La solicitarea autorităților moldovenești de a primi permisiunea să acorde piloților asistența medicală necesară, dar și de a efectua procedurile pentru aducerea lor acasă, nu a fost obținut niciun răspuns.

Președintele Palamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, s-a exprimat și el vis-a-vis de acest subiect, învinuindu-l pe Igor Dodon de cinism și nepăsare.

„Domnule Dodon, opriți imediat toată această batjocură, eliberați cetățenii moldoveni din captivitate electorală în care îi țineți chiar dumneavoastră acum. Ce-i mai important pentru dvs, aducerea acasă a cetățenilor moldoveni sau plimbarea la Munchen?”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oficialul a mai menționat că această situație devine din ce în ce mai îngrijorătoare, considerând că cei doi moldoveni sunt în mâinile unui ONG dubios.

„Domnule Igor Dodon, nu ați devenit eroul la care ați visat prin această acțiune, ați demonstrat doar cinism prin modul în care vă folosiți în scop electoral de drama acestor doi oameni și a familiilor lor”, a mai adăugat președintele Parlamentului.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar, când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Articole asemănătoare

Back to top button