fbpx

Opoziția are acum majoritate în Parlament. Urmează formarea unui nou Guvern?

După plecarea deputatului Ștefan Gațcan din Partidul Socialiștilor și aderarea sa la Pro Moldova, majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova aparține opoziției, care are posibilitatea de a demite actualul Guvern, format prin coaliția PSRM-PD.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, în fosta majoritate parlamentară PSRM-PDM au mai rămas 49 de deputați. Așadar, prin mișcarea de azi, Gațcan ar fi oferit partidelor de opoziție posibilitatea de a demite Guvernul condus de Ion Chicu și de a forma un alt Cabinet de Miniștri, unul anticriză, despre care vorbesc în ultimul timp.

În context, amintim că Platforma DA a elaborat anterior o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Pro Moldova și Partidul ȘOR și-au anunțat disponibilitatea de a participa la demiterea Guvernului Chicu, considerându-l incompetent și vinovat de aprofundarea crizei. Totodată, PAS a anunțat de mai multe ori că va participa la schimbarea guvernării atunci când vor fi voturile necesare pentru învestirea unui nou Cabinet de Miniștri.

Amintim că Ștefan Gațcan și-a anunțat decizia în această dimineață, iar pasul făcut de acesta a fost criticat dur de fostul lui coleg – Vlad Batrîncea, care a spus că declară război „acestor trădători”.

Articole asemănătoare

Back to top button