fbpx

Oportunitate unică pentru tinerii pedagogi: Vor primi îndemnizație de 120.000 de lei la angajare, timp de 3 ani

Studenții care au absolvit facultățile de pedagogie vor beneficia de indemnizația de 120.000 de lei la angajare, nu doar în anul absolvire, dar și în decursul a trei ani după absolvirea instituției de învățământ. Decizia respectivă a fost adoptată astăzi de Executiv.

Prin extinderea perioadei de oferire a indemnizațiilor de angajare a tinerilor specialiști, Guvernul dorește să asigure instituțiile de învățământ cu mai multe cadre didactice calificate.

De asemenea, proiectul prevede repartizarea în câmpul  muncii, în funcție de necesitățile statului, a tinerilor specialiști, care şi-au făcut studiile în instituțiile de învățământ superior și profesional tehnic postsecundar, atât în grupele cu finanțare de la bugetul de stat cu frecvență, cât și cu frecvență redusă.

Indemnizația pentru tinerii specialiști încadrați în sistem constituie 120.000 de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior şi 96.000 de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar. Ajutorul se achită etapizat: prima tranșă – în termen de o lună de la data angajării în funcţie, a doua – la expirarea unui an de activitate și a treia – la expirarea a trei ani de activitate în funcţie.

În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2000 de posturi didactice vacante în instituțiile de învățământ din țară.

Articole asemănătoare

Back to top button