fbpx

opinie | Maia Sandu ar face jocul Moscovei? Editorialist: „Este înconjurată de sfetnici românofobi”

Editorialistul Vasile Grozavu consideră că Maia Sandu este mai mult o amatoare decât o profesionistă în politica moldovenească. Într-o analiză, jurnalistul afirmă că politiciana ar reprezenta cea mai mare enigmă a puterii de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, ea ar face un joc periculos al amatorismului, ceea ce ar fi contraindicat pentru un stat care se află în criză politico-economică și „un interminabil război informațional de asediu rusesc”. Mai mult, el este de părerea că Sandu ar face jocul Moscovei.

„Convingerea mea fermă e că, dacă ajunge în turul doi cu Dodon, Maia Sandu va reedita performanța de acum patru ani. Din aceste rațiuni trebuie să măsurăm de șapte ori și să tăiem doar o singură dată. Spus direct – Maia face jocul Moscovei”, scrie editorialistul.

Vasile Grozavu declară că fosta prim-ministră ar fi lipsită de diplomație și inteligență geopolitică, „fiind înconjurată de sfetnici românofobi și școliți la MGIMO – instituție care racolează KGB-iști pentru contrarevoluții când vine vorba de acordarea burselor pentru studenții străini”.

Jurnalistul amintește și despre membrii din Guvernul Sandu, precum ministrul Economiei – Vadim Brânzan, dar și ministra Agriculturii – Georgeta Mincu, care „au călcat prin străchini”, potrivit lui. La fel, Grozavu consideră că respingerea inițiativei lui Andrei Năstase de a uni toate forțele pro-europene la alegerile prezidențiale din noiembrie, la fel, ar reprezenta lipsă de profesionalism politic și egoism.

Grozavu crede că Maia Sandu ar fi avut obligația de a respecta promisiunea de a-l susține pe Năstase în calitate de candidat. La fel, acesta face referire și la ultimele evenimente de pe arena electorală, precum solicitarea de demisie a șefului de la CEC.

„Vârf la toate a pus președintele CEC, omul PAS-lui, care a făcut deschis jocurile pro-imperiale ale lui Dodon. Maia i-a cerut demisia. Se întâmplă în perioada în care ea mai colectează semnăturile. Și lumea e în drept să o întrebe dacă nu e zăpăcită de proverbiala ei onestitate și incoruptibilitate, deși a semnat cedarea miliardului. Păi, cum vine, măi Maia: Din greșeală în greșeală facem democrație în țară?”, întreabă editorialistul.

Articole asemănătoare

Back to top button