fbpx

OMS s-a „răzgândit”. Ce spun acum specialiștii despre purtarea măștilor de protecție în public?

Măștile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile de salivă cu agenți patogeni. Acesta este noul argument susținut de Organizația Mondială a Sănătății. Așadar, specialiștii recomandă purtarea măștilor de protecție în public, pentru a nu permite răspândirea coronavirusului

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial, cei de la OMS susțineau că măștile trebuie purtate doar de lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul coronavirus și îngrijitorii lor. Acum însă, specialiștii recomandă purtarea măștilor mai ales atunci când distanța socială nu poate fi respectată (în transportul public sau magazine), informează BBC.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că persoanele trecute de 60 de ani sau cu afecțiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măștile atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută.

Tedros a adăugat că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19” și a subliniat importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor strategii de prevenire a infecțiilor.

Articole asemănătoare

Back to top button