fbpx

Obiceiurile greșite care îți pot strica hainele mai repede decât ai crede

Dacă ești o împătimită a cumpărăturilor, cu siguranță, îți dorești să porți, cu mândrie, hainele pe care tocmai le-ai achiziționat. Ține cont de următoarele reguli și bucură-te pentru cât mai mult timp de obiectele tale vestimentare preferate!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poate că ții cont de instrucțiunile de pe etichetele obiectelor vestimentare și respecți toate regulile de spălat și călcat, însă în ciuda atenției, hainele tot se deteriorează. Am analizat toate greșelile pe care multe persoane le fac când își poartă hainele și te învățăm cum să le eviți!

Sortarea incorectă a hainelor

Înainte să pui hainele în mașina de spălat rufe, este bine să le sortezi și după țesătură, nu doar după culoarea lor. Asta pentru că țesăturile groase pot deteriora țesăturile subțiri și le pot rupe. Prin urmare, evită să speli lenjeria de pat împreună cu lenjeria intimă sau cu tricourile sau blugii cu bluzele și cu cămășile, scrie clickpentrufemei.ro.

Parfumul decolorează

De obicei, parfumurile nu pătează hainele, însă unele ingrediente din anumite parfumuri pot decolora țesăturile. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, ideal este să te dai cu parfum pe piele, apoi să aștepți să se usuce și după să te îmbraci.

Pont: Pentru a elimina petele de parfum, este bine să clătești pata cu apă rece, apoi să speli articolul vestimentar.

Folosești rola de scame ?

Rola adezivă de scame îndepărtează părul și scamele de pe haine, însă nu este o metodă atât de blândă pe cât pare. Rolele pot lăsa un reziduu de adeziv sintetic pe țesătură, care atrage și mai multe fire de păr și praf. De asemenea, acest reziduu poate deteriora hainele, mai repede decât te aștepți. În locul rolei adezive, este bine să folosești o perie din păr natural.

Purtarea constantă a rucsacului

Unele haine, precum cele din bumbac, lână, acril și poliester, se pot deteriora mult mai repede, dintr-un motiv la care probabil nu te-ai gândit – purtarea rucsacului. Explicația este foarte simplă. Practic, țesăturile se freacă unele de altele, ceea ce poate duce la scămoșarea și la deteriorarea materialului.

Articole asemănătoare

Back to top button