fbpx

O femeie și doi copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon. De vină ar fi cazanul alimentat cu gaz

În seara de miercuri, 9 noiembrie, o femeie în vârstă de 34 de ani, o minoră de 9 ani, dar și un băiat de un an au primit intoxicație cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat într-un apartament din orașul Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația persoanelor cu gaze emanate de la coșul defect al cazanului conectat la gazele naturale. Persoanele au primit îngrijirile de rigoare, iar ulterior echipajul medical a transportat pacienții la spitalul raional. La moment viața persoanelor este în afara oricărui pericolului.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile de utilizare și exploatare a instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale.

Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase. În cazul în care instalațiile au defecțiuni, oamenii sunt rugați să întrerupă exploatarea acestora și să solicite ajutorul specialiștilor.

Mai mult, recomandările angajaților IGSU vin și pentru persoanele care exploatează sobe alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Aceștia sunt îndemnați să aerisească bine încăperile și să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobă.

Potrivit datelor statistice de la începutul anului din cauza intoxicării cu monoxid de carbon în urma utilizării incorecte a instalațiilor de încălzire cu gaze naturale, dar și exploatării sobelor de încălzit au avut de suferit 52 de persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button