fbpx

update | O femeie declară că a fost hărțuită sexual în transportul public din capitală. Ar fi fost pipăită de taxator

O femeie a relatat internauților într-o postare publicată pe Facebook despre un incident neplăcut, petrecut în public din capitală. Aceasta susține că taxatorul nu i-a acordat biletul, imediat ce l-a achitat, ci i-a zâmbit și a atins-o.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 17:00): Reacția Regiei Transport Electric Chișinău privind cazul femeii care ar fi fost agresată sexual de un taxator

Știrea inițială:

„O simplă zi din viața unei femei în Chișinău. Urc în troleibuzul 38, vine taxatorul. Îi dau 20 lei. Îmi dă rest. Întinde biletul, vreau să-l iau, dar el nu-i dă drumul. Mai încerc o dată, la fel. A treia oară la fel. Îl privesc în ochi. Îmi face cu ochiul, zâmbind, și atingând mâna mea îmi dă biletul. Troleul e practic liber, dar se așează lângă mine. Stă semi culcat pe scaun, alături. Uneori mă atinge de picior. Apoi se scarpină în zona dintre picioare. Scriu asta cu el încă alături, deși au mai urcat persoane care trebuie să achite taxa”, se arată în postare.

În rubrica dedicată comentariilor, alte femei și-au povestit experiențele de același gen.

„Am avut și eu astfel de experiențe de hărțuire în troleibuzele din Chișinău. Voiam să strig când îmi atingea mâna/piciorul, și se întâmpla foarte rapid încât nu reușeam să procesez ce s-a întâmplat, de asemenea nu-mi părea „atât de grav”. Acum realizez că-i grav și că m-au afectat acele experiențe. TERIFIANT și REVOLTĂTOR. Mulțumesc pentru că ai scris despre această experiență”, a povestit o altă femeie.

Regia Transport Electric Chișinău s-ar fi autosesizat

„O simplă zi din viața unei femei în Chișinău. Finalitate. Am fost contactată și telefonată de către Directorul Parcului de Troleibuze nr.1, dl Adrian Prinos, în legătură cu postarea mea de ieri despre incidentul de hărțuire din troleul 38. Sunt tare bucuroasă și plăcut surprinsă de atitudinea promptă și profesională cu care dl Prinos a intervenit. Taxatorul a fost imediat identificat, s-a organizat o comisie, a fost audiat, a recunoscut cele întâmplate.

Taxatorul (numele căruia nu-l voi dezvălui) a zis că nu a avut intenția aceasta, ceea ce tind să cred. De asemenea, mai cred că mulți bărbați nu înțeleg ce este hărțuirea și că unele comportamente cu care sunt obișnuiți să „agațe” femei – pur și simplu sunt inacceptabile.

Taxatorul a fost mustrat, iar mie mi-au fost prezentate scuze și asigurări că se vor lua toate măsurile ca asemenea situații să nu se repete. Sunt tare plăcut surprinsă de operativitate și atitudine și i-am mulțumit mult dlui Adrian, pentru că s-a autosesizat din online. Omul, totuși, face locul”, a conchis femeia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button