fbpx

O femeie cere ajutorul Maiei Sandu, după ce mătușa ei a donat apartamentul medicului său și a murit în condiții suspecte

O femeie, care deține cetățenia Marii Britanii şi a Republicii Moldova, solicită ajutor din partea șefei statului după ce mătușa acesteia a donat apartamentul pe care îl deținea medicului său. Ulterior, femeia s-ar fi stins la spital în condiții suspecte. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Marina Vasilieva a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Infotag, că „nu încearcă în niciun caz să substituie activitatea anchetatorilor profesionişti şi imparţialitatea sistemului judecătoresc”.

„În privinţa decesului rudei şi acum, la câţiva distanță, rămân multe întrebări. Organele de drept nu se grăbesc să le dea răspunsuri şi chiar frânează în mod deliberat ancheta. Mătuşa mea s-a stins din viaţă pe 4 octombrie 2018, după ce a semnat un acord de întreţinere pe viaţă cu medicul ei de familie. Documentul nu presupunea numai îngrijirea atentă din partea medicului, ci şi transferul către acesta a dreptului de proprietate asupra apartamentului de la Botanica”, a declarat femeia în cadrul conferinței de presă.

Potrivit acesteia, s-a aflat că, cu opt zile înainte de moarte, femeia a orbit fiind diagnosticată și cu cancer în stadiu inoperabil.

„În ultimele luni, de ea a avut grijă acel medic şi ce i-a administrat în condiţiile acestor diagnosticuri nu se ştie. De asemenea, nu se ştie cât de adecvată a fost mătuşa când a semnat documentele pentru proprietatea imobiliară în favoarea unei alte persoane”, a declarat Vasilieva.

Avocatul femeii, Roman Stici, a confirmat existența acestui caz, precizând că a fost efctuată o expertiză a documentelor perfectate pentru proprietatea imobiliară, pentru a afla cât de adecvată era Marietta Reabţeva înainte de a le semna.

„Grafologul a concluzionat că documentul a fost semnat „în circumstanţe neobişnuite”. Ne-ar plăcea ca specialistul în scris de mână să ne explice în instanţă ce vrea să spună prin această formulare”, a spus avocatul.

Avocatul consideră că este foarte important să se ia o decizie corectă în acest caz.

„Acesat poate crea un precedent. Avem sute de bătrâni singuri. Rudele lor sunt în străinătate, nu sunt întotdeauna în apropiere. Câţi pot deveni victime, dacă acest medic, la mai bine de trei ani de la tragedia lui Reabţeva, rămâne nepedepsit şi va intra totuşi în dreptul de proprietate asupra apartamentului din capitală? Acest lucru nu poate fi permis”, a spus Stici.

Articole asemănătoare

Back to top button