fbpx

Nu știi ce să faci în vacanța de Paște? ZUGO îți recomandă 5 cărți pe care să le citești dintr-o suflare

Avem mai multe zile libere de Paște, iar asta înseamnă că și mai mult timp pentru lectură. Dacă nu știi ce carte să alegi, ZUGO îți recomandă 5 cărți pe care le vei citi dintr-o răsuflare și nici nu vei observa cum la geam îți vor lumina zorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. „Pescărușul Jonathan Levingstone” de Richard Bach – o carte despre cum să îți învingi propriile frici și să îți urmezi visurile. Jonathan nu este un pescăruș ca toți ceilalți. El este convins că a venit pe pământ cu o misiune, să învețe a zbura. Lupta lui pentru vis nu este agreată de restul stolului, dar totuși acesta exersează și muncește zilnic pentru a-și realiza dorința. Motivațional și inspirațional roman, care te face să vezi lucrurile din alt unghi.
  2. „Cel care mă așteaptă” de Parinoush Sanie – o carte despre lupta femeilor pentru libertate, diminuarea stereotipurilor și puterea lor de a-și jertfi propria viața în anumite situații. Prin intermediul eroinei principale, Masumeh, vedem viața unei femei musulmane, nevoită să joace doar rolul de soție și mamă, care are mai multe obligații decât drepturi. Citind acest roman vei schimba des zâmbetul și lacrimile și vei spera că până la urmă viața eroinei se va schimba, dar cine știe? Cine știe?
  3. „Notre Dame de Paris”, de Victor Hugo – o carte legendară, care merită citită sau recitită în umbra ultimelor evenimente tragice. Pe lângă acțiunea propriu-zisă și iubirile descrise, cartea este o creionare a Parisului medieval, a clădirilor (catedrala Notre-Dame, în principal), a oamenilor și a moravurilor pe care aceștia le au.
  4. Fata cu fragide Lisa Stromme – un roman despre viață și artă, inspirat de tablourile unui celebru pictor norvegian. Eroina cărții, Johanne Lien, este o tânără dintr-o familie modestă, îndrăgostită de pictură și creațiile creația lui Edvard Munch. Oare ce aventuri îi vor aduce fetei creațiile unui pictor, dacă acesta este considerat smintit, iar lucrările lui periculoase pentru cei care le privesc?
  5. „Parada de Paște” de Richard Yates  – povestea a două surori care sunt absolut diferite, relația dintre ele și lucrurile care le-ar putea face să devină mai apropiate. De mici, Sarah și Emilly se deosebesc evident. Cea mai mică își admiră sora mai mare pentru felul de a fi, iar mai apoi îi invidiază relația cu tată și căsătoria aparent perfectă. Chiar dacă legătură lor rezistă în timp, treptat acestea se distanțează una de cealaltă. Oare ar mai putea ceva să le apropie? Citește și vei afla.

ZUGO îți dorește lectură plăcută.

Articole asemănătoare

Back to top button