fbpx

Nu se va mai  bucura de copilărie. Primul copil din Moldova supus transplantului hepatic a plecat în ceruri la doar o lună de la intervenție

Acum o lună era fericită pentru că un om cu suflet bun i-a donat ficatul, astfel devenind și primul copil din țara noastră care a beneficiat de un astfel de transplant. Fericirea, însă, nu a durat prea mult.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După doar două săptămâni de la intervenția care a durat peste 10 ore, Sabrina Rău, fetița de 9 ani diagnosticată cu insuficiență hepatică, a avut primele complicații. Micuța manifesta convulsii, medicii suspectând o problemă pe creier.

După alte două săptămâni boala i-a cuprins tot organismul, așa că Sabrina nu a mai rezistat și a plecat în ceruri. Vestea care i-a luat prin surprindere pe sute de oameni a fost dată de activista Cristina Mastac-Comerzan, pe pagina sa de Facebook, cea care a și îndemnat anterior mai multă lume să-i sară în ajutor fetiței.

Amintim că Sabrina primise ficatul de la un donator străin, care nu a vrut să își publice numele. Operația a fost efectuată de o echipă de medici condusă de profesorii Adrian Hotineanu și Vlad Brașoveanu, șef al echipei de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni, București.

Articole asemănătoare

Back to top button