fbpx

„Nu pierd timpul pe vorbe goale”. Ilan Șor a lansat proiectul de modernizare totală a drumurilor din Orhei

Chiar dacă a obținut mandatul de parlamentar, Ilan Șor continuă proiectele promise cetățenilor din Orhei în calitate de primar al localității. Printre promisiunile din campanie pe care a început să le implementeze se numără și proiectul de modernizare totală a drumurilor, iar edilul spune că în acest an volumul lucrărilor de renovare a străzilor se va dubla.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând de astăzi, autoritățile Primăriei Orhei au început lucrările de reparație și modernizare a străzii Dorobanți. Potrivit unui comunicat de presă, lucrările se întind pe o lungime de 860 de metri. Muncitorii vor așterne asfalt în 2 straturi, vor reabilita peste 2 mii de metri de borduri carosabile și de trotuar. Pentru aceste lucrări, vor fi utilizate aproximativ 2 mii de tone de asfalt și 1500 de tone de pietriș.

Ilan Șor a amintit că reparația străzii Dorobanți este una din promisiunile pe care le-a dat-o orheienilor acum un an. Acest sector de drum reprezintă continuarea uneia din principalele artere rutiere a Orheiului, modernizată în 2018.

„Pe când alții pierd timpul cu vorbe goale, declarații deșarte, cu fel de fel de jocuri, noi realizăm ceea ce le-am promis oamenilor. Și le recomand colegilor din Parlament să înceteze pălăvrăgeala, dar să se apuce de lucru”, a declarat Ilan Șor.

Mai mult, edilul a dat asigurări că în 2019 lucrările de reparație a drumurilor în Orhei se vor dubla față de cele de anul trecut.

„Vom dubla volumul de lucrări de anul trecut. Suntem singurul oraș care avem propria companie de reparație a străzilor. Lucrăm cu tehnica noastră, în aprilie va veni tehnică nouă – Kamaz-uri speciale de transport a materialelor, freze, etc, care vor permite creșterea volumului de lucrări”, a precizat Ilan Șor, menționând că în prezent 150 de persoane sunt angajate în lucrările de modernizare a drumurilor din Orhei.

Amintim că săptămâna trecută, au demarat și lucrările de reparație a străzii Eliberării. În scurt timp, vor fi modernizate și străzile  M. Costin și A. Șciusev din localitate.

Municipiul Orhei s-a transformat în șantier de construcții încă din 2017, după ce, la inițiativa lui Ilan Șor, Primăria localității a pornit în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii, mai anunță sursa citată. Acest lucru permite autorităților locale să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să modernizeze străzi care nu au fost asfaltate niciodată.

Articole asemănătoare

Back to top button