fbpx

Nu mai doresc să încalțe pantofi cu toc la muncă. Țara în care femeile vor să fie interzise codurile vestimentare

Peste 19.000 de persoane au semnat o petiție pentru interzicerea codurilor vestimentare de la locul de muncă. Este vorba despre femeile care locuiesc și activează în Japonia, acestea fiind deseori obligate să poarte tocuri la serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O artistă, scriitoare și feministă din Tokyo, Yumi Ishikawa, a lansat o petiție după ce tweet-urile sale cu privire la faptul că a fost forțată să încalțe pantofi cu toc la locul de muncă au primit peste 67.000 de like-uri și 30.000 de retweets.

Multe companii din Japonia, timp de ani de zile își pbligau angajatele să poarte tocuri la birou.

Sper să putem scăpa de acest obicei conform căruia femeile trebuie să poarte pantofi cu toc atunci când merg la serviciu, a scris Ishikawa pe rețeaua de socializare.

În tweeturile sale, Ishikawa a inventat termenul KuToo, cu dublu înțeles: pe de-o parte este un joc de cuvinte între „kutsu”, care înseamnă „pantof”, și „kutsuu” care înseamnă „durere”. 

Pe de cealaltă parte face trimitere la mișcarea #MeToo, mișcarea internațională împotriva hărțuirii sexuale. #KuToo este acum folosit de femei pentru a vorbi de experiențele lor pe rețelele de socializare, transmite digi24.ro.

Potrivit unui angajat din divizia pentru oportunități egale de angajare, care aparține de Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia, nu există vreun plan de schimbare a regulilor.

Oficialul mai adaugă că și bărbații respectă aceste reguli – sunt nevoiți să poarte cravate și pantofi de piele.

Dacă ideile despre maniere în societate se vor schimba, atunci regulile ar putea fi și ele schimbate, a concluzionat acesta.

Mișcarea #KuToo vine după ce o mișcare similară din Regatul Unit a dus la o petiție semnată de peste 100 000 de persoane care cereau interzicerea codurilor vestimentare care le obligau pe angajate să poarte pantofi cu toc. Recent, campanii precum #MeToo au adus în atenția publică problemele cu egalitatea de gen din Japonia.

Japonia se află pe locul 110 din 149 într-un clasament care măsoară gradul de egalitate de gen din societate.

Articole asemănătoare

Back to top button