fbpx

„Nu există altă alternativă, decât alegerile anticipate”. Mihai Ghimpu, dezamăgit de rezultatul scrutinului parlamentar

Republica Moldova se află exact în aceeași situație în care era în anii 2015-2016. De această părere este liberalul Mihai Ghimpu, care a menționat într-o postare pe contul său de Facebook că blocul ACUM ar putea să se alinieze cu socialiștii sau democrații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul lider al Partidului Liberal mai spune că este dezamăgit de rezultatul alegerilor și că „doar în momente de acestea, fierbinți și cruciale, se vede la cine se gândește politicianul mai mult – la viața oamenilor săraci și necăjiți, trecuți prin deportări și foame, la viitorul copiilor și nepoților acestui pământ sau la propriul „fund””. 

„În 2016, Partidul Liberal, ca o formațiune responsabilă, și-a asumat direcția europeană și componentele guvernării, cu toate metehnele acesteia, evitând astfel o guvernare pro-rusă. Tocmai de aceea, vorba lui Caragiale, vreau să știu și eu: dar voi, cei din ACUM, care ne-ați numit atunci „trădători” și datorită acestei minciuni ați ajuns astăzi în Parlament, ce veți face într-o situație similară? ACUM cu cine va merge la guvernare – cu socialiștii lui Dodon, omul Kremlinului sau cu PDM-ul lui Plahotniuc, căci nu există altă alternativă, decât alegerile anticipate, de care sunt sigur că vă temeți!!! Dovadă este renunțarea precipitată la proteste și promisiunea unei oarecare „anchete”, adică „apă de ploaie” și vorbe în vânt… 

Noi, cetățenii, așteptăm cu nerăbdare ce decizie veți lua! Căci una e s-o faci pe marele patriot și apărător, strigând în stradă și învinuind pe cineva de trădare și alta e să poți să-ți asumi soarta cetățenilor, uneori chiar în propriul detriment, într-o conjunctură extrem de complicată și fără alternativă. Anume în astfel de momente se vede patriotismul adevărat, nu cel de fațadă, după cum tot în astfel de momente se vede și apărătorul căror interese ești. Anume ACUM se va vedea dacă de la omul protestelor ați trecut la faza omului de stat, asumându-vă cu mult curaj și maximum de responsabilitate decizii complicate în favoarea celor, care v-au încredințat dreptul de a lua decizii în numele lor; sau veți rămâne „patrioții” stradali al celor, pe care i-ați folosit ca să ajungeți în Parlament!”, a mai scris Ghimpu pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button