fbpx

Nu doar scutece, dar și indemnizații majorate. Câți bani primesc mămicile nou-născuților?

Indemnizațiile la nașterea copilului au fost majorate, iar din 1 ianuarie 2019, peste 6000 de mămici au beneficiat de acest ajutor unic. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cuantumul indemnizaţiei unice la naştere, atât pentru primul copil, cât şi pentru copilul următor, a fost majorat, acesta ajungând la 6303 lei.

Și valoarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani a fost majorată, de la 540 la 640 lei, iar suma lunară de suport pentru copiii gemeni a crescut de la 270 lei la 320 lei.

La fel, au fost majorate alocațiile pentru copiii plasați în serviciul de asistență parentală profesionistă şi case de copii de tip familial.

În scopul susținerii familiilor tinere, la finele anului trecut autorităţile au lansat programul „O nouă viață”, iar de atunci circa 13.000 de mame au primit cutii cu bunuri pentru nou-născuţi.

Datele statistice au fost făcute publice în contextul marcării Zilei internaționale a familiei, sărbătorită astăzi în Republica Moldova şi mai multe ţări.

Articole asemănătoare

Back to top button