fbpx

Noul terminal de la Aeroportul Internaţional Iaşi, T4, operaţional începând cu 31 martie

Până la sfârșitul acestei luni, noul terminal T4 al Aeroportului Iași va deveni funcțional, anunță Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent sunt amenajate fluxurile de pasageri care călătoresc către spațiul Schengen și non-Schengen. Anunțul a fost făcut de Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

„Proiectele noastre converg spre Aeroportul Internațional Iași pentru că este, astăzi, principala noastră autostradă aeriană. Da, este principala noastră autostradă și către lumea civilizată, și către dezvoltare”, spune Alexe.

Ținta conducerii Aeroportului Internațional Iași pentru anul în curs este să atingă 2,5 milioane de pasageri.

În paralel conducerea companiei Wizz-Air a anunțat că schimbă componența flotei de la Iași, iar compania germană „EuroWings” a declarat că zborurile lor vor fi operabile din primăvara acestui an.

”Evoluția din primele două luni ale anului, în care, deja cred că suntem undeva la 45% avans față de primele două luni ale anului trecut. Suntem optimiști, dar trebuie să ținem cont că Wizz-ul și-a schimbat flota de la Iași, de la avioane care aveau 230 de locuri, la avioane care au 180 de locuri. M-aș bucura ca anul acesta să trecem de 2.500.000 de pasageri. E un prag psihologic, dar cred că ne îndreptăm cu pași repezi către borna de 3 milioane de pasageri pe an, iar cu noul terminal T4 sperăm să atragem și alte companii aeriene, să avem noi destinații. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte, dar, evident, 2024 și 2025 vor aduce multe noutăți la Aeroportul Iași”, a mai spus directorul aeroportului.

Articole asemănătoare

Back to top button