fbpx

Noul Consiliu municipal Chișinău, constituit. A avut loc prima ședință

Noul Consiliu municipal Chișinău, ales pe 5 noiembrie, s-a constituit. Astăzi a avut loc prima ședință, prezidată conform legislației de cel mai în vârstă consilier, asistat de cel mai tânăr ales local prezent la ședință. Este vorba despre consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Dragan și Daniel Rotaru, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței au fost validate mandatele de consilier și au fost confirmate listele de supleanți. Partidul Mișcarea Alternativa Națională și PAS au câte 20 de consilieri. Partidul Socialiștilor are șase mandate în CMC, iar Partidului Comuniștilor îi revin două mandate. Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru au câte un consilier în CMC.

Prezent la eveniment, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că societatea a obosit de certuri, scandaluri și acuzații nefondate și așteaptă să fie realizate cât mai multe lucruri. „Voi face tot posibilul ca să fiu primarul absolut al tuturor locuitorilor. Și așa cum am discutat cu mulți dintre dumneavoastră, din toate partidele politice. Oamenii ne-au votat și ne-au acordat încredere ca să furnizăm rezultate. Este ceea ce oamenii așteaptă cel mai mult. La fel, așteaptă de la noi responsabilitate, maturitate politică, profesionalism, implicare dedicație și muncă. Muncă mult pentru rezolvarea sutelor de probleme pe care le avem în oraș”, a notat edilul.

Lilian Carp, consilier ales pe listele PAS, a menționat că în cadrul Consiliului trebuie discutate problemele orășenilor. „Dacă ne pasă de Chișinău, și nu doar de ceea ce înseamnă politică, trebuie să ne așezăm la o masă și să discutăm de fapt cum trebuie să arate orașul Chișinău, despre felul cum trebuie construit și despre ce trebuie să facem și cum să comunicăm”, a declarat fostul candidat la funcția de primar al capitalei.

Igor Dodon, ales consilier pe listele Partidului Socialiștilor, a declarat că toți sunt diferiți, inclusiv ca viziuni și ideologii, însă alegerile s-au finalizat. Oamenii așteaptă lucruri bune pentru Chișinău. „Mesajul socialiștilor este următor: noi considerăm că trebuie și vom susține orice proiect care este în interesul chișinăuienilor. Suntem gata să conlucrăm atât cu executivul, cât și cu orișicare consilier municipal din această componență”, a spus Igor Dodon.

Consiliera Partidului Comuniștilor, Diana Caraman, a menționat că aleșii locali au fost delegați în CMC de către cetățeni și aceasta înseamnă că toți consilierii trebuie să fie uniți. „Haideți aici, în CMC, să uităm de lozincile ideologice și geopolitice. Haideți să nu ne contrazicem la subiecte care nu au tangențe cu problemele orășenilor. Să ne concentrăm doar pe problemele reale din capitală și consilierii comuniști sunt gata să acționeze anume așa”, a mai spus fosta candidată la funcția de primar general.

În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri.

Articole asemănătoare

Back to top button