fbpx

Norvegia a anunțat un ajutor de 50 de milioane de euro pentru R. Moldova

Norvegia a anunțat un pachet de sprijin financiar pentru Republica Moldova în valoare de 50 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de premierul norvegian Gahr Store în comun cu președinta Maia Sandu la finalul Summitului Comunității Politice Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului a apreciat sprijinul și a menționat că va anunța ulterior în ce domenii vor fi folosiți banii.

„50 de milioane de euro urmează să fie alocate Republicii Moldova. Vom discuta despre cum vor fi folosite aceste resurse, dar sunt resurse foarte importante pentru republica noastră, mai ales acum, când trecem prin această perioadă complicată care vine în urma războiului, în urma agresiunii începute de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei”, a afirmat Maia Sandu, mulțumindu-i premierului norvegian pentru ajutor.

Maia Sandu a spus sunt resurse foarte importante pentru țara noastră, acum când trecem prin această complicată în urma agresiunii ruse în Ucraina.

R. Moldova a beneficiat de mult ajutor din partea Norvegiei, în special pentru a face față crizei energetice și dorește să sporească cooperarea bilaterala în special in domeniul energetic, a spus Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button