fbpx

Noi detalii despre incendiul de la un liceu din capitală: Directoarea instituției ar fi ieșit ultima din clădire

Scene rupte din filme de acțiune ies la suprafață după zece zile de la incendiul produs la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău. Acestea au fost relatate de invitații emisiunii „Consens Național”, difuzată luni, 15 aprilie curent, în platoul RLIVE TV, transmite realitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zece autospeciale și 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost implicați în lucrările de salvare după ce instituția a fost cuprinsă de fum dens provocat de un incendiu în urma unor lucrări de reparație la subsol. În clădirea liceului erau aproape două mii de persoane – elevi și cadre didactice.

Dumitru Vieru, șef adjunct al Direcției prevenție IGSU, a declarat în cadrul emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV că salvatori implicați în evacuarea elevilor au acționat conform unui plan de acțiuni în situații cu nivel sporit de intervenție.

„Prima echipă de intervenție a sosit la 13 minute de la anunțarea apelului. Aceasta s-a ocupat de evacuarea copiilor și cercetarea focarului pentru a preveni răspândirea focului. Procesul era complicat din cauză că unele căi de acces erau blocate de fum după care se bănuia că ar mai fi elevi. Împreună cu administrația liceului am stabilit aceste spații și salvatorii cu echipament special de protecție au intrat în aceste zone și au verificat fiecare încăpere, fiecare masă, fiecare dulap pentru a se convinge că acolo nu sunt copii care s-au ascuns pentru a se proteja”, a menționat salvatorul.

Prezent în studioul de la RLIVE TV, Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, a concretizat că cel mai mult a avut de suferit directoarea liceului care a părăsit ultima clădirea.

„A stat până în ultimul moment în clădire pentru a se asigura de faptul că toți copiii și angajații au fost evacuați. Astfel ea a suferit cel mai mare grad de intoxicare cu fum. Numai după insistența colegilor, directoare a fost spitalizată pentru a evita complicațiile pe fundal de stres și intoxicație, dar s-a externat la câteva zile”, a mai spus Andrei Pavaloi.

Potrivit reprezentanților IGSU, cele câteva ambulanțe sosite la locul incendiului au acordat asistență medicală la doi elevi cu semne de intoxicație cu fum, dar aceștia au fost preluați acasă de către părinți.

Articole asemănătoare

Back to top button