fbpx

Nicu Popescu, după vizita de la Bruxelles: E un moment foarte important. Sperăm să obținem o perspectivă clară de aderare la UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu declarații în urma vizitei de lucru de la Bruxelles. Șeful diplomației moldovene susține că vizita a fost „un moment foarte important pentru promovarea perspectivei noastre europene”. Totodată, un alt obiectiv la fel de important a ținut „de necesitățile noastre de a diversifica exporturile agricole”. Astfel, Nicu Popescu a vorbit inclusiv cu comisarul european pentru agricultură despre „mărirea cotelor și mărirea capacităților noastre de a exporta fructe și legume în Uniunea Europeană”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o Opinie prin care va recomanda statelor membre să întreprindă următorii pași în relația cu Republica Moldova în lumina răspunsurilor pe care le-am oferit în cadrul chestionarului.

Acum este un moment foarte important pentru a face tot posibilul să influențăm poziția statelor membre, a Comisiei Europene pentru ca în următoarele săptămâni Republica Moldova să avanseze în direcția aderării la UE. Speranța noastră este să obținem o perspectivă clară de aderare la UE și să avansăm treptat spre statutul de candidat la aderare.

Aceasta este speranța noastră și în aceste zile și săptămâni, într-adevăr trecem printr-o fază foarte importantă pentru aspirațiile noastre europene și am folosit prilejul acestei vizite la Bruxelles pentru a convinge cât mai mulți interlocutori, cât mai mulți din autorii acestei opinii a Comisiei Europene că Republica Moldova este un stat european care merită să se regăsească în interiorul Uniunii Europene, cu ajutorul instituțiilor europene”, scrie Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

În contextul afectării activității agricultorilor din Republica Moldova, șeful diplomației moldovene a purtat discuții la Bruxelles pentru a mări capacitățile de export de fructe și legume în Uniunea Europeană.

„Un alt obiectiv la fel de important ține de necesitățile noastre de a diversifica exporturile agricole. Știți bine că agricultorii noștri au fost foarte afectați de acest război, de blocarea căilor de transport și împreună cu colegii din guvern, cu doamna prim-ministru, colegii de la Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în ultimele luni am lucrat foarte mult pentru a convinge Uniunea Europeană să mărească cotele pentru exporturile noastre agricole, în special de fructe și legume, speranța noastră fiind ca în viitorul apropiat să obținem anumite rezultate.

Astăzi am avut o întrevedere, inclusiv cu comisarul european pentru agricultură, cu care am discutat mărirea cotelor și mărirea capacităților noastre de a exporta fructe și legume în Uniunea Europeană, astfel încât să putem asigura o viață decentă, venituri decente pentru agricultorii noștri care evident sunt afectați foarte negativ de acest război”, a mai adăugat Popescu.

 

Articole asemănătoare

Back to top button