fbpx

Nici UE nu crede în sinceritatea lui Putin: Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit

Preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, critică în termeni duri decretul impus de Vladimir Putin, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După Ucraina, şi oficialii UE critică iniţiativa Kremlinului şi fac zid în jurul Kievului. Asta după ce Joe Biden a afirmat că mişcarea lui Putin este să câştige ceva timp, nefiind argumentată de raţiuni creştine.

„Există un agresor: Kremlinul. Şi o victimă – poporul ucrainean. Retragerea trupelor ruse este singura opţiune serioasă pentru restabilirea păcii şi securităţii.

Anunţul unei încetări unilaterale a focului este la fel de fals şi ipocrit precum anexările ilegale şi groteşti şi referendumurile care le însoţesc”, a scris într-un tweet preşedintele Consiliului UE, Charles Michel.

Putin a propus unilateral o încetarea a focului pentru 36 de ori, pe durata Crăciunului. Oficialii ucraineni au comentat în termeni duri aşa-zisa mână întinsă de Putin.

Primul a fost consilierul preşedintelui Zelenski, apoi a urmat o poziţie din partea ministrului de Externe de la Kiev.

„Preşedintele Zelenski a propus o formulă clară a păcii în zece paşi. Rusia a ignorat acest lucru şi, în schimb, a bombardat Hersonul în ajunul Crăciunului, lansând lovituri în masă cu rachete şi drone în ajunul Anului Nou. Actuala lor „încetare unilaterală a focului” nu poate şi nu trebuie luată în serios”, a postat pe Twitter ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Articole asemănătoare

Back to top button