fbpx

Nemulțumiți de propunerea Guvernului, fermierii ar putea reveni din nou la proteste

După o ședință cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, fermierii au anunțat că rămân nemulțumiți de propunerile făcute de autorități. Cele două părți au decis să se întâlnească din nou într-o ședință repetată, programată pentru miercuri, 21 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform unei declarații transmise presei, fermierii au subliniat că principalele nemulțumiri se referă la propunerile oficiale prezentate în cadrul ședinței anterioare. În cazul în care soluțiile oferite de autorități nu vor satisface așteptările agricultorilor, aceștia amenință cu declanșarea unor proteste în ziua de joi.

Miercuri, la ora 14:00, este programată o nouă întâlnire la Ministerul Agriculturii, unde reprezentanții fermierilor vor discuta din nou cu oficialii. Solicitările acestora includ majorarea plafonului la creditul garantat, găsirea unei soluții pentru alocarea compensațiilor, posibilitatea de rambursare necondiționată a TVA-ului în conturile agricultorilor, și modificarea Regulamentului Băncii Naționale pentru a permite fermierilor să acceseze noi credite după restructurarea celor anterioare.

Deși fermierii au anunțat că rămân pe poziții, au precizat că nu vor bloca drumurile în semn de protest. Cu toate acestea, dacă revendicările lor nu vor fi luate în considerare, aceștia pregătesc declanșarea unui nou protest în ziua de joi.

Articole asemănătoare

Back to top button