fbpx

Nemulțumirile pe marginea jurizării la Eurovision continuă. Ministrul Culturii din Ucraina: „O adevărată rușine!”

Ucraina a câștigat Eurovision 2022, însă acest lucru a stârnit un val de controverse în ceea ce privește modul în care s-a desfășurat jurizarea momentelor țărilor participante. Și statul câștigător a votat într-un mod de neînțeles, neacordând niciun punct concurenților din Polonia și Lituania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkacenko, și-a exprimat regretul și „rușinea” că juriul din Kiev nu a acordat niciun punct concurenților din Polonia și Lituania, două țări care sprijină ferm Ucraina în războiul cu Rusia.

„O asemenea evaluare nu reflectă adevărata noastră atitudine față de voi, prietenii noștri cei mai apropiați din Europa. Este o adevărată rușine să acordăm 0 puncte Poloniei și Lituaniei. Ucrainenii vă dau 12 puncte!”, a scris ministrul ucrainean pe Facebook, citat de digi24.ro.

Juriile din Polonia și Lituania acordaseră, în schimb, maximul de puncte – 12 – Ucrainei.

Amintim că Ucraina a câștigat sâmbătă seară concursul Eurovision 2022 desfășurat în Italia, grație votului telespectatorilor, care a răsturnat ierarhia ce fusese stabilită prin votul juriilor de specialitate din cele 40 de țări.

Menționăm că de neînţeles este şi votul juriului din Republica Moldova, care nu a oferit niciun punct reprezentantului României. În acest sens, directorul postului public de televiziune „Teleradio Moldova”, Vlad Țurcanu, a anunțat că va fi inițiată o anchetă internă în cadrul căreia va fi investigat votul juriul din R. Moldova oferit în cadrul concursului Eurovision 2022, în principal României.

Decizia vine după ce conducerea televiziunii publice susține că a observat o discrepanță considerabilă între votul oferit de publicul din țara noastră și cel anunțat oficial de juriul moldovean reprezentantului României.

Amintim că Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi, ocupând locul 7 în clasament. Țara noastră s-a plasat pe locul al doilea la Eurovision 2022 după voturile publicului din Europa. 

Articole asemănătoare

Back to top button