fbpx

Nemerenco, după ce un medic de la Bălți a fost reținut de CNA: „E o rușine pentru sistem”

Cu referire la reținerea de către CNA pentru corupere pasivă a șefului interimar al Centrului Perinatal al Spitalului Clinic Bălți, ministra Sănătății a venit cu o reacție. Potrivit Alei Nemerenco, „aceasta este o rușine pentru sistem”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Condamnăm orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical – condiționată, pasivă, sub formă de mulțumiri. Transmit permanent aceste mesaje și în sistemul medical, și în spațiul public din prima zi de mandat, deschis și transparent. Procurăm și instalăm echipamente, efectuăm reparații capitale, în ultimii ani s-au majorat și se vor mai majora salariile. Spitalele se schimbă la față cu fiecare zi. E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem – a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi. Ne dorim în Europa, dar cu practici vechi, cam așa se primește,” a scris ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.

La fel, oficialul de la Ministerul Sănătății a venit și cu un îndemn pentru societate.

„Încurajez pacienții să nu plătească, să nu le fie frică, să declare, să raporteze. Pentru cei care continuă cu obiceiurile lor urâte – îmi pare rău, dar până la urmă, nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA, aceasta trebuie să fie clar. Sistemul de sănătate e al oamenilor și pentru oameni și va deveni pe final un sistem nu doar de sănătate, ci și sănătos,” a mai adăugat ministra.

Amintim că medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost reținut pentru corupere pasivă, anunță Centrul Național Anticorupție.

Acesta a fost denunțat la Direcția generală teritorială Nord a CNA de către un cetățean care a comunicat că angajatul Spitalului i-ar fi cerut mită.

Potrivit denunțătorului, medicul-șef ar fi pretins 7000 de lei pentru acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător soției acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button