fbpx

Năstase confirmă cooperarea cu rușii pe dosarul pe numele lui Plahotniuc, deschis la Moscova: „Stau la dispoziția lor”

Liderul Platformei DA recunoaște cooperarea cu organele și serviciile din Federația Rusă în dosarul deschis la Moscova pe numele liderului PD, Vlad Plahotniuc. Chiar dacă a evitat să răspundă dacă a fost citat de organele de drept din Rusia, Andrei Năstase recunoaște că a făcut mai multe demersuri împotriva lui Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Comitetul de Investigații din Rusia, pe care l-am sesizat despre ilegalitățile din R. Moldova – frauda bancară și spălătoria rusească, m-a informat cu privire la investigațiile pe care le desfășoară”, a spus Năstase, în cadrul conferinței de presă.

Acesta a mai adăugat că va coopera cu rușii pentru a-l pedepsi pe Plahotniuc: „Stau la dispoziția lor pentru a furniza toate informațiile despre această fraudă bancară pusă la cale de Plahotniuc și Platon”.

Potrivit Ziarului Nașțional, fiind întrebat repetat dacă a fost citat sau nu de Comitetul de Investigații al Rusiei, Năstase a spus: „Eu am ales calea comunicării prin corespondență publică. Eu nu-s ca Dodon și Plahotniuc”.

Amintim că Năstase a declarat anterior că a solicitat organelor de drept din Rusia informații despre dosarele lui Vlad Plahotniuc. La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au anunțat că l-au dat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Democratul este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat.

Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a presiunilor la adresa sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, care se află în închisoare. Cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Moldova, rușii i-au mai deschis un dosar lui Plahotniuc, fapt catalogat de democrați ca fiind o ingerință a Moscovei în scrutinul de la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button