fbpx

NASA: Încălzirea globală e tot mai puternică! Viteza cu care crește temperatura oceanelor, egală cu explozia a cinci bombe atomice

NASA a realizat un nou studiu, în care stabilește că omenirea va avea de suportat temperaturi din ce în ce mai mari, dat fiind faptul că încălzirea globală devine tot mai puternică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetătorii au făcut investigații prin intermediul unui satelit cu infraroșu, realizând măsurători la nivelul stratului de la suprafață al Pământului. Tehnologia se numește AIRS (Atmospheric Infra-Red Sounder) și a colectat date din 2003 până în 2017. Potrivit datelor oferite de studiu, anii 2015, 2016 și 2017 au fost cei mai călduroși.

Oamenii de știință ne avertizează, însă, că acum situația este și mai gravă. Ei spun că temperatura oceanelor de pe Pământ a crescut încontinuu în ultimii cinci ani, de aceea au și fost înregistrate temperaturi record în 2018. Conform lor, „viteza cu care temperatura acestora crește ar putea fi echivalentul a cinci bombe atomice care explodează”.

„În mod interesant, descoperirile noastre au arătat că datele de la nivelul suprafeței ar putea subestima schimbările de temperatură din zona arctică. Asta înseamnă că încălzirea la nivelul polilor s-ar putea întâmpla mai rapid decât am crezut inițial”, a adăugat Dr. Gavin Schmidt, co-autor al studiului.

Menționăm că temperaturile ridicate vor face ca gheața să se topească, ceea ce poate duce la foarte multe pagube. Cercetătorii estimează o creștere a nivelului mării cu aproximativ un metru, până la sfârșitul secolului, transmite phys.org.

Articole asemănătoare

Back to top button