fbpx

Motivele pentru care unii oameni nu reușesc niciodată să fie punctuali

Cu siguranță, cunoști și tu oameni care nu reușesc să ajungă niciodată la ora stabilită. Nu te grăbi să-i judeci! Specialiștii spun că acest comportament poate să aibă legătură cu anumite motive psihologice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Există oameni care mereu ajung la întâlnirile programate cu întârziere. Dacă nu te încadrezi în această categorie, cel mai probabil, ai un coleg de muncă sau un prieten care nu este niciodată punctual. Ei bine, oricât de enervant ar fi acest comportament, experții spun că în spatele său se ascund diferite motive, scrie clickpentrufemei.ro.

Prea mult entuziasm?

Psihologul Somia Zaman, care este specializat în terapia cognitiv-comportamentală, a spus pentru „Metro” că unii oameni, care nu reușesc să fie punctuali, nu o fac intenționat și nici nu își doresc să rănească sentimentele celorlalți. Ea a explicat că aceste persoane au, în general, un program agitat și cred cu tărie că sunt capabile să gestioneze timpul cu succes, ceea ce în realitate nu se întâmplă. „Unii oameni se tem că vor pierde o oportunitate importantă, așa că acceptă orice întâlnire. Planurile lor nerealiste sunt, de fapt, o reflectare a entuziasmului lor”, a spus ea.

Poate fi o trăsătură moștenită de la părinți

Un alt expert, Camel Moore, spune că lipsa de punctualitate poate fi o trăsătură moștenită de la părinți. De exemplu, dacă tatăl sau mama nu își lua copilul de la școală, la ora stabilită, cel mic traduce acest comportament precum unul normal și îl va prelua în viața de zi cu zi.

De asemenea, psihologul Somia Zaman a precizat că unele persoane, care suferă de pierderi de memorie sau de afecțiuni precum ADHD sau autism, nu reușesc să gestioneze întotdeauna timpul eficient.

Așadar, dacă ai un prieten care întârzie mereu la întâlnire, amintește-ți că întotdeauna există un motiv bine întemeiat în spatele acestui comportament!

Desigur, există și mici excepții când unele persoane consideră că vor ieși în evidență prin lipsa de punctualitate.

Articole asemănătoare

Back to top button