fbpx

Moldovagaz a achitat Gazpromului datoria pentru luna iulie. Cum rămâne cu gazul consumat de moldoveni în august

(update 19:45) Excepție de la Gazprom pentru Moldovagaz: Gigantul rus a acceptat solicitarea de amânare a plății avansului

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Moldovagaz a achitat Gazpromului datoria pentru furnizarea gazelor naturale în luna iulie. Despre aceasta anunță directorul instituției Vadim Ceban.

„Pentru a evita speculațiile, aș dori să precizez că SA Moldovagaz a plătit Gazprom datoria pentru furnizarea gazelor naturale în luna iulie”, a menționat Vadim Ceban.

Totodată, potrivit lui Ceban, compania a fost nevoită să ceară furnizorului principal să amâne plata pentru luna august.

El a confirmat că Moldovagaz s-a adresat deja către Gazprom cu o solicitare de amânare până la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru a termenului de plată pentru plăţile anticipate pentru august-septembrie, dar nu a primit încă un răspuns.

Prețul gazului achiziționat de Republica Moldova crește de o lună la alta.

Menționăm că pentru luna august prețul stabilit este 1459 USD pentru mia de metri cubi, iar pentru luna septembrie prețul prognozat este de 1692 USD.

Populația achită, în prezent, un tarif de 23 de lei pentru metrul cub, însă Moldovagaz spune că acesta nu acoperă costul gazului importat și a dus la crearea devierilor financiare de un miliard de dolari, iar la sfârșitul anului 2022 suma ar putea crește la 3,9 miliarde de lei.

Citește și: „Moldovagaz” va cere sprijinul Guvernului sub formă de „asistență directă de stat”

Articole asemănătoare

Back to top button