fbpx

„Modernizarea face dinozaurii să se revolte”. După lansarea troleibuzelor spre Bubuieci, microbuzele nu mai circulă spre localitate

După ce, ieri, Primăria municipiului Chișinău a lansat ruta de troleibuze nr.37 spre Bubuieci, astăzi microbuzele care circulau spre respectiva suburbie și-au sistat activitatea pentru o zi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care, probabil, ar fi primit vestea de la cetățenii revoltați sau de la șoferii de maxi-taxi.

„Ruta de maxi-taxi nr. 137 de la Bubuieci și-a sistat activitatea pentru astăzi. Modernizarea face dinozaurii să se revolte…”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

În comentariile postării oamenii spun că troleibuzele circulă doar până în centrul satului, iar cei din alte zone ale localității nu au cu ce se deplasa. Din cauza problemei transportului, copiii deseori sunt nevoiți să aștepte minute bune în stații, iar uneori nici nu încap în transport.

„Situația nu strălucea înainte, dar începând de ieri nu mai are sens. Noi nu suntem dotați. Troleibuzele primesc de la buget pentru dotare, iar noi nu”, a declarat, pentru agora.md, proprietarul rutei de microbuze.

Acesta a mai spus că șoferii care până astăzi au lucrat pe ruta 137 vor primi propuneri de a lucra pe alte rute de maxi-taxi.

Amintim că troleibuzele de pe ruta nr.37 circulă la un interval de 24 de minute. Lungimea totală a liniei este de 25 km, iar timpul de rotație – de 70 de minute. Ruta face legătura între zona centrală a capitalei și satul Bubuieci, și are următorul itinerar:

Tur: în raza urbei: bd. Iu. Gagarin, bd. D. Cantemir, str. Ismail, str. Uzinelor, în raza sat. Bubuieci: str. Toader Bubuiog (centru);

Retur: în raza sat. Bubuieci: str. Toader Bubuiog, în raza urbei: str. Uzinelor, str. Ismail, bd. D. Cantemir, bd. Iu. Gagarin.

Articole asemănătoare

Back to top button