fbpx

Ministrul Educației: Guvernul va aloca 20 de milioane de lei pentru asigurarea învățământului la distanță

Guvernul va aloca 20 de milioane de lei pentru asigurarea realizării învățământului la distanță. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației în Republica Moldova, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Șarov, 2963 de profesori au nevoie de utilaj tehnic pentru a participa la orele online. Astfel, Guvernul va investi în procurarea echipamentelor necesare, pentru ca instruirea la distanță să fie una de calitate. Toate cele procurate vor fi repartizate instituțiilor selectate anterior de organele de specialitate.

Totodată, ministrul a relatat despre asigurarea cadrelor didactice cu internet. Datorită unei colaborări dintre operatorii din Moldova, profesorii vor primi câte 50 de GB gratuit.

Șarov a menționat și despre faptul că parteneriatul global pentru educație, prin intermediul UNICEF, acordă 70.000 de dolari pentru asigurarea procesului educațional. Din banii colectați de la partenerii în dezvoltare vor fi procurate 80 de unități de calcul pentru profesori și elevi. Totodată, Elveția va dona Moldovei 33 de tablete cu conexiune gratuită la internet pentru copiii care provin din familii vulnerabile, din 11 raioane ale țării.

Amintim că, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus pe teritoriul țării noastre, instituțiile de învățământ și-au sistat activitatea pe 11 martie. Potrivit unui anunț anterior, acestea vor rămâne închise pe toată perioada stării de urgență, adică până pe 15 mai.

Citește și: „Nu supraîncărcați elevii cu sarcini”. Îndemnul ministrului Educației pentru profesori

S-a lansat o petiție online pentru anularea examenelor de Bacalaureat. Cum poți semna?

Articole asemănătoare

Back to top button