fbpx

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, se arată sceptic vizavi de coaliția ACUM-PSRM: „Nu am motive să cred că vom fi o oază de stabilitate politică”

În cadrul unei întâlniri cu diaspora din SUA, noul ministru de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, le-a explicat moldovenilor că noua coaliție este una temporară și a dat de înțeles că alegerile anticipate sunt inevitabile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, coaliția dintre ACUM și PSRM este una „nu foarte naturală”. În acest context, Popescu se arată sceptic ca Guvernul actual și coaliția să dureze patru ani.

„În ultimii zece ani Republica Moldova a avut şase guverne, dacă nu greşesc. În următorii 10 ani, Moldova va avea tot mai mult sau mai puţin de şase guverne. Nu am foarte multe motive să cred că noi vom fi acea oază de stabilitate politică, pe care n-o vedem practic în Europa de azi”, a mai spus ministrul.

Acesta adăugat că, mai devreme sau mai târziu, toate guvernele eșuează, iar prioritatea fiecărui guvern ar trebui să fie lucrurile pe care va reuși să le realizeze. În context, potrivit ministrului, ceea ce-i unește pe cei din actuala coaliție este interesul de creștere economică a țării.

„Stiţi, toate guvernele eşuează. Şi noi vom eşua. Întrebarea e câte vom realiza înainte ca aranjamentele şi constelaţia politică să se schimbe”, a mai spus Nicu Popescu.

Popescu se arată neputincios și în privința rezolvării conflictului transnistrean, menționând că Guvernul condus de Maia Sandu nu are o soluție concretă în acest sens.

„Care-i soluţia? Soluţia o cautăm de aproape zece ani. Încă n-am găsit-o”, a conchis ministrul de Externe.

Articole asemănătoare

Back to top button