fbpx

Ministrul Apărării: Planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova

Planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova, acest lucru este comunicat pe canale oficiale din mai multe surse. Despre aceasta a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul unui interviu oferit pentru AGORA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cetățenii R. Moldova actualmente trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate”, a spus Anatolie Nosatîi.

Ministrul a precizat că în ciuda faptului că exploziile de la rachetele rusești uneori se mai aud în regiunea de sud a țării, un pericol eminent, actualmente, de o eventuală agresiune sau de niște operațiuni militare pe teritoriul R. Moldova nu există.

„Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul R. Moldova”, a menționat Anatolie Nosatîi.

De partea cealaltă, în cadrul unei vizite efectuate în România, președinta Maia Sandu, care este și comandant suprem al Forțelor Armate, a spus că războiul din Ucraina s-ar putea extinde și pe teritoriul R. Moldova.

„Suntem îngrijorați și admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste și ne pregătim pentru ele. În situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, a declarat șefa statului, fiind întrebată de jurnaliștii români dacă admite scenariul unui război pe teritoriul țării noastre.

Articole asemănătoare

Back to top button