fbpx

Ministrul Apărării din Ucraina: „Rusia va invada Ucraina 500.000 de soldaţi pe 24 februarie”

Ministrul Apărării al Ucrainei a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin a strâns o jumătate de milion de soldaţi şi ar putea invada Ucraina pe 24 februarie 2023, aniversând un an de la începerea „operaţiunii speciale”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a transmis că Kremlin a strâns sute de mii de soldaţi şi ar putea „încerca ceva” la aniversarea unui an de la începerea invaziei ruse, scrie mediafax.ro.

Noua ofensivă majoră ar marca o altă fază a războiului în curs şi vine după temeri prelungite că Rusia s-ar putea folosi de data aniversară (24 februarie) care a marcat debutul celei mai grave crize geopolitice de la al Doilea Război Mondial încoace.

În septembrie anul trecut, Putin a anunţat o mobilizare generală care şi-a întărit forţele cu aproximativ 300.000 de soldaţi.

Dar Reznikov a avertizat că numărul real ar putea fi mult mai mare. Potrivit BFM, el a spus: „Oficial au anunţat 300.000, dar conform evaluărilor noastre, sunt mult mai mulţi soldaţi”.

După declaraţiile ministrului, numărul soldaţilor ruşi ce vor pătrunde în Ucraina din 24 februarie 2023 ar putea să ajungă chiar la jumătate de milion (aproximativ 500.000).

Această veste vine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că nu a existat niciun indiciu că Putin ar fi renunţat la obiectivul său de cucerire totală a Ucrainei.

Yves Calvi, fiind invitat la BFMTV, a mai transmis că „un milion de ucraineni poartă arme pentru a apăra ţara”.

Articole asemănătoare

Back to top button