fbpx

Ministrul Apărării al Austriei, la întrevederea cu președintele Asociației Sporturilor de Iarnă: „Vom susține R. Moldova în formarea rezervelor sportive”

Dmitri Torner, Președintele Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova, a avut o întrevedere cu Klaudia Tanner, Ministrul Apărării al Austriei. Anunțul a fost făcut de Dmitri Torner pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul principal a fost perspectiva de cooperare în domeniul sportului. Părțile au discutat despre oportunitatea unei colaborări dintre Asociația Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova și Asociația Sportivă a Armatei din Austria (ÖHSV), care funcționează pe lângă Ministerul Apărării al Austriei, precizează sursa.

„Ne interesează experiența de succes a Asociației Sportive a Armatei Austriece și am dori să implementăm anume acest model în dezvoltarea Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova, inclusiv în contextul formării rezervelor sportive, educației patriotice și angajării sportivilor”, a declarat Dmitri Torner.

În timpul cel mai apropiat, va avea loc vizita reprezentanților Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova la tabăra exclusivă de formare a biatloniștilor din Hochfilzen, unde are loc pregătirea sportivilor din cadrul Asociației Sportive a Armatei Austriece, cu scopul de a lua cunoștință de condițiile procesului de antrenamente.

Totodată, s-a discutat despre perspectiva elaborării unui acord dintre asociații pentru realizarea cooperării ulterioare și pentru schimb de experiență.

„Tindem spre familia europeană și ne dorim să dezvoltăm cooperarea în toate domeniile – și în sport, și în securitate. Sperăm că vom reuși să preluăm experiența Austriei pentru a implementa pregătirea sportivă în Moldova”, a precizat Torner.

Articole asemănătoare

Back to top button